Як здавати тест на аналітичні здібності кандидату в держслужбовці, який тестувався раніше. Роз’яснення НАДС


Кандидат на державну службу, котрий вже проходив тестування на наявність аналітичних здібностей та здатності працювати з інформацією, має прийти на поточне тестування і надати доступ до результатів попереднього тесту

Національне агентство України з питань державної служби роз’яснило, як під час конкурсу використати результати попереднього тестування на наявність аналітичних здібностей та здатності працювати з інформацією (роз’яснення НАДС від 24.10.2017 № 36-р/з).

НАДС нагадало, що тестування на наявність аналітичних здібностей та здібностей щодо здатності працювати з інформацією включає кілька видів тестів (п. 74 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2016 № 246, далі — Порядок № 246):

Вид тестування

Мета тестування

Тестування на абстрактне мислення

оцінка здібностей щодо логічного та абстрактного мислення, встановлення причинно-наслідкового зв’язку

Тестування на числове мислення

оцінка здібностей щодо здатності розуміти та працювати з числовою інформацією

Тестування на вербальне мислення

оцінка здібностей щодо здатності розуміти та працювати з текстовою інформацією

 

Кожен із тестів кандидат може проходити не частіше разу на місяць. Якщо кандидат бере участь в іншому конкурсі на вакантну посаду на зайняття посад фахівців з питань реформ протягом місяця з дня проходження тестування, використовують результати відповідного тесту. А якщо потрібно скласти тест іншого виду, ніж той, який пройшов кандидат, він проходить лише той тест, який не проходив. (п. 74 Порядку № 245).

Результати тестування визначаються автоматично після закінчення кандидатом проходження тестування або після спливу часу, відведеного для його проведення, за допомогою програмного забезпечення. Адміністратор фіксує результати тестування у відомості, форму якої визначено додатком 4 до Порядку № 245 (п. 34 Порядку № 245).

Адміністратор роздруковує звіт про результати тестування кожного кандидата, підписує звіт у кандидата та членів Комісії, які здійснюють нагляд, або присутніх членів конкурсної комісії та додає його до відомості про результати тестування.

За бажанням кандидата адміністратор надає йому копію звіту про результати тестування, засвідчену службою управління персоналом державного органу, де проводиться конкурс.

НАДС наголошує, аби конкурсна комісія мала змогу використати раніше отримані кандидатом результати тестів, він зобов’язаний з’явитися під час проходження цього етапу конкурсу в державному органі та надати адміністратору доступ до цих результатів. За цими даними адміністратор й оформить відповідний звіт.

Приклади тестів на аналітичні здібності




Оцінка